Feriecentrenes Fedeste Ferieboliger

Der er RIGTIG mange feriecentre i Danmark, og der er meget stor forskel på standard af både ferieboligerne som aktiviteter og faciliteter. Der er heldigvis også stor prisforskel, så der er noget for enhver pengepung. Men hvis vi nu udelukkende ser på kvaliteten og alderen på ferieboligen, hvor er så de fedeste ferieboliger henne?

Luksus hos Danland
Da jeg var barn, var Danland ensbetydende med lejligheder i store betonblokke. Ikke at det er noget negativt, vi har haft flere super ferier, for faciliteterne var altid i top. Og de betonblokke er jo også stadig en stor del af Danland i dag, men de har også fornyet sig og kræset for de familier, der vil have lidt mere plads og for hvem boligen udgør en større og vigtigere del af en ferie. De har nu en række steder i landet, der kaldes Danland Selected og som byder på lækre nybyggede feriehuse flere af dem med plads til 2 familier eller 3 generationer.

Bogense Feriepark
Ferieparken er bygget i 2006 og bliver af lokalbefolkningen kaldet ”tyrolerbyen”, hvilket man forstår når man ser husene. De er meget specielle og ligner bestemt noget man kunne finde i Tyskland. Vi har på Sjovforbørn selv prøvet ferieparken af i vinterferien og kan kraftigt anbefale stedet. Lejlighederne er meget lækkert og moderne indrettet, og der er flere størrelser at vælge imellem. De største lejligheder indeholder 3 gode soveværelser og en sovehems, og her kan faktisk godt være plads til 2 familier eller 3 generationer. Hvis man har lyst til lidt mere privatliv, så er det oplagt at vælge 2 af de mindre lejligheder og så bo ved siden af hinanden. Af fællesfaciliteter er der kun en udendørs legeplads og en indendørs svømmehal, men legepladsen er supergod og udfordrene, og svømmehallen er sjov for alle aldre. Stranden er kun 5 minutter væk, så stedet vinder ekstra om sommeren. Lige ved siden af ferieparken er der fine indkøbsmuligheder.
Læs mere om Bogense Feriepark her

Feriecenter Bro Strand
Ligesom i Bogense Feriepark befinder vi os her på Fyn. Feriecentret ligger en halv times kørsel fra Odense, og Fyn er kendt for rigtig mange sjove aktiviteter for børn. Selve feriecentret har ikke så mange faciliteter udover legeplads, men det ligger tæt på stranden, som nok skal trække om sommeren. Ferieboligerne er fra 2003 og har alle plads til 6 personer fordelt på 3 soveværelser. Det er nogle virkelig smukke ferieboliger.
Læs mere om Feriecenter Bro Strand her

Klitten v/Søndervig
Feriecenter Klitten er en særskildt afdeling af Danland Søndervig, og man kan benytte faciliteterne ved Danland Søndervig mod betaling. Boligerne er ikke så store, at flere familier kan være der. Der kan max være 6 personer i boligerne, som nok ligger en smule tæt og lidt klemt ind, hvor der lige var plads. Men beliggenheden lige ved stranden er helt i top. Ferieboligerne er bygget i 2003.
Læs mere om Klitten her

Feriecenter Løkken
Ferieboligerne i Løkken er fra 2007 og er i forskellige størrelser, lige fra 4-8 personer. I de største er der fint plads til 2 familier. Centret indeholder ikke andet end husene, omend der er gratis adgang til den nærmeste svømmehal, men Løkken byder jo på masser af aktivitet især om sommeren.
Læs mere om Danland Løkken her

Feriecenter Fiskenæs
Helt nede ved Flensborg Fjord finder man et lidt overset feriecenter, der byder på både badeland, wellness og meget mere. Ferieboligerne er fra 2003/2008 og mange af dem har vandudsigt. Det er allesammen store feriehuse med plads til 8 personer. Der er også nogle udsigtslejligheder med plads til 4 personer.
Læs mere om Marina Fiskenæs her

Men Danland har selvfølgelig ikke patent på lækre ferieboliger. Mange andre har forsøgt at imødekomme de kræsne børnefamilier (jeps, det er vi vist blevet). Vi mener vi har fundet dem alle, men der kan jo være grænsetilfælde, hvor noget ikke behøver at være nyt for at være lækkert. Kender I et sted, vi ikke har med, så smid navnet her nederst i artiklen, så andre kan få glæde af det.

DanParcs Søhøjlandet
DanParcs har bygget en hel ny ferieboligafdeling til deres eksisterende feriecenter. De nye ferieboliger er store, lyse og moderne indrettet og har også fin plads til 2 familier. DanParcs byder på mange faciliteter såsom en supersjov helårs skibakke , et badeland, legepladser, sportshal og meget mere. Derudover ligger de i skøn natur og i nærheden af Silkeborg, som i den grad er en by der er værd at besøge.
Læs mere om DanParcs her

Folkeferie Gilleleje
Her er nok et grænsetilfælde, men vi mener det er værd at nævne, selvom der er tale om renoverede ferieboliger. På Sjovforbørn.dk besøgte vi i sensommeren 2008 (Læs vores anmeldelse her) de helt nyrenoverede huse i Gilleleje, og de var bare så superhyggeligt indrettede og nænsomt renoverede, at vi klart kan anbefale dem. Og her er der også tale om nogle meget fornuftige priser. Ferieboligerne har 2 soveværelser, hvoraf det ene har 2-4 køjer. Man kan selv slå de køjer ud, man har brug for. Bad og køkken er nyt, og der er ny møblering. Selve feriecentret ligger rigtig godt lige til vandet og med en dejlig natursti ind til Gilleleje. Her er lille indendørs svømmehal og et stort udendørs bassin. Der er også en god legeplads og et lille indendørs spillerum til de ældste.
Læs mere om Gilleleje Feriecenter her

Der er flere af Folkeferies centre, der på samme måde har fået en overhaling, nemlig Marielyst på Falster og Folkeferies center i Sæby.

Skallerup Klit
Skallerup Klit byder på mange forskellige boliger, men skal vi kigge i luksusklassen, så er det deres lejligheder for 2 og 4 personer med havudsigt. De ligger skønt i klitterne tæt på hovedbygningen og er lækkert indrettet med moderne møbler. Når man lejer lejligheder, er der lidt hotel over det, for der er redt op til alle, når man ankommer. Skallerup Klit er et af de allerskønneste feriecentre i Danmark og byder på næsten alt. Her er nyrenoveret badeland (2010), indendørs legeland, bondegård, bowling, sportshal og en masse udendørs aktiviteter. Stranden er lige ved centret, og der er masser at se på i omegnen.
Læs vores anmeldelse af Skallerup Klit her
Læs mere om Skallerup Klit her

Lalandia Billund
Danmarks nyeste feriecenter er placeret lige overfor Legoland, og selve feriecentret indeholder så meget forskelligt, at man umuligt kan komme til at kede sig. Natur er der til gengæld ikke meget af, så det er ikke det oplagte valg for naturelskere. Ferieboligerne er helt i top. Rigtig godt indrettet og med plads til op til 8 personer. Særligt et af husene er super velegnet til 2 familier.
Læs mere om Lalandia Billund her
Læs vores anmeldelse af Lalandia Billund her

Lalandia Rødby
De fleste af Lalandias feriehuse I Rødby er noget slidte, og måske for at tilbyde et alternative, byggede Lalandia i Rødby for nogle år siden nogle nye luksushuse med plads til op til 8 personer. Der er kun 3 soveværelser, så det skal man lige tage med i betragtning, hvis man er 2 familier. Der er ligesom i Lalandia Billund skruet helt op for aktiviteterne her, så der er nok at give sig til for store og små. Her kan du bl.a. stå på skøjter hele året, tage i badeland eller komme i indendørs legeland.
Læs mere om Lalandia Rødby her

Seawest Nymindegab
Her har vi også et af de nyeste feriecentre I Danmark. Det ligger i Vestjylland i bunden af Ringkøbing Fjord og byder på badeland, indendørs legeland og sportsaktiviteter som bl.a. badminton og bowling. Her er også nogle fine fine legepladser rundt omkring på området. Ferieboligerne er i forskellige størrelser og har plads til op til 8 personer. Dog med maks 3 soveværelser. Det er et rigtig hyggeligt område, men man skal være opmærksom på, at der er langt til stranden.

Læs mere om Seawest her
Læs vores anmeldelse af Seawest her

Rigtig god fornøjelse på jeres luksusferie 🙂

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
Marts 2010

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer
Der er helt vildt meget prisforskel mellem den billigste og den dyreste, så kig jer godt for. Husk at find ud af, hvilke faciliteter, I absolut skal have med, og hvilke I kan undvære.

Der er også forskel på hvordan priserne er i f.eks. vinterferie og efterårsferie. Her har vi personligt oplevet, at Danland har nogle endog meget fornuftige priser.

Og har I så mulighed for at rejse sammen med en anden familie eller måske et hold bedsteforældre, så er der mange penge at spare. Men igen gør op med jer selv, hvor meget plads I skal bruge. Lad ikke nogen sove på opredninger i stuen, med mindre I er helt sikre på, at det ikke vil være til besvær.


Udgivet

i

af

Tags: